Openingsuren

Tijdens de wintermaanden zijn we enkel te bezichtigen op afspraak

Contact

Slagmolenstraat 18
9100 Sint Niklaas

Tel. Joey 0486/70.88.11
Tel. Patrick 0495/59.60.86

ZWEMVIJVERS

Het gehele jaar genieten van water in je tuin en tijdens de warmere perioden een verfrissende duik nemen is een droom van velen. Als je kiest voor een zwemvijver is dit mogelijk en dit zonder toevoeging van chloor.

Een zwemvijver zuivert zichzelf op een natuurlijke manier en kan men meestal indelen in 3 zones. Zo is er het zwemgedeelte waarin je naar believe kan zwemmen, de pompkamer waar de pompen worden opgesteld met uv-lamp en het biologisch moerasgedeelte waar planten worden voorzien die voor het biologische evenwicht van het watermoeten zorgen. Dit filtersysteem neemt tot 20% van de totale zwemvijverinhoud in.
Onder dit moeras wordt steeds een rooster voorzien met eronder een open ruimte waar het vuil kan bezinken en via een drain kan verwijderd worden.

Het voordeel van een zwemvijver is ook het gebruik van lagedruk pompen die ervoor zorgen dat de energiefactuur binnen de perken blijft.

Omdat mensen graag genieten van dat extraatje meer, kunnen zwemvijvers ook de nodige luxe met zich meebrengen. Zo kan een wartepomp voorzien worden waardoor de zwemvijver een aantal maanden per jaar hogere temperaturen heeft en langer toegankelijk is om in te zwemmen.

Onderwaterverlichting in een zwemvijver wordt ook veel toegepast. Bij plaatsing kan u ook na valavond op het terras genieten van het rustgevende effect.

Het onderhoud van een zwemvijver is beperkt, vooral de planten zullen eens per jaar moeten gesnoeid worden en het vuil in het moeras en buizen van het zwemgedeelte naar de pompkamer1 maal per maand drainen door het openen van een kraan in de pompkamer.

Een skimmer zal je ook altijd aan onze zwemvijvers zien die alle oppervlaktevuil op het water verwijderd zodat het aangenaam is om te zwemmen