Openingsuren

Tijdens de wintermaanden zijn we enkel te bezichtigen op afspraak

Contact

Slagmolenstraat 18
9100 Sint Niklaas

Tel. Joey 0486/70.88.11
Tel. Patrick 0495/59.60.86

TECHNIEKEN

Chloorvrij zwemmen

Aquascenic HD1 Hydrolyse & koper/zilver ionisatie

De Aquascenic HD1 is de complete oplossing voor een volledige natuurlijke chloorloze en zoutloze waterbehandeling. De Aquascenic HD1 van Sugar Valley is het enige systeem op de markt dat met zoet water kan werken en zonder chloor productie. Het koper en zilver doden zowel de algen als de bacteri??n en laten de vuildeeltjes vlokken. In samenwerking met ozon zorgt de Aquascenic HD1 voor een volledige desinfectie van het zwembadwater. Een garantie voor jarenlang schoon en veilig water.

Waarom de Sugar Valley AquaScenic?

  • Het enige systeem op de markt dat met zoetwater kan werken en zonder chloorproductie.
  • Geeft algen en biofilm geen kans zich te ontwikkelen.
  • Zuivert water (H2O) met zijn eigen componenten H en O.
  • Koper (Cu) en zilver (Ag) doden algen en bacteri??n en laten vuildeeltjes vlokken.
  • Houdt water jaren helder.

Technische specificaties
Het werkingsprincipe van hydrolyse oxidatie is gebaseerd op het vermogen van koper (Cu + +) en zilver (Ag +) als flocculant en bacteriedodende middelen, ??n een hydrolysesysteem om watermoleculen te splitsen in zuurstof, ozon en peroxide. Samen zorgt dit voor een volledige waterbehandeling op basis van oxidatie-flocculatie zonder chemicali??n.

In water met een lage geleiding (vanaf 500 mS) wordt automatisch ter plekke OH, Ozon, peroxide en zuurstof geproduceerd voor de desinfectie van water. Het systeem bevat ook een koper/zilver ionisator. Zout toevoegen is niet nodig. Het systeem kan echter met >1 gram zout/ liter werken om zo aanvullend nog chloor te produceren. Zoutconcentratie mogelijk van 0 tot 100 gram NaCl/liter. Hydrolyse splitst watermoleculen (H2O) in H en O atomen waarbij vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen vormen oxidanten die krachtiger zijn dan chloor: OH- (radicale hydroxide), O (atomaire zuurstof), O3 (ozon), H2O2 (waterstofperoxide) en O2 (zuurstof). Het voordeel hiervan is dat deze radicalen binnen seconden desinfecteren en dan weer terugvallen in water; er worden dus geen schadelijke bijproducten geproduceerd zoals bij chloor. Naast deze vrije radicalen wordt er een klein beetje natriumhypochloriet gemaakt om een residu werking in het zwembad te garanderen.

De aanvullende koper/zilver ionisatie verhoogt de kracht van de hydrolyse enorm. De antibacteri??le en algen dodende eigenschappen van koper/zilver ionisatie worden aangevuld met de hoge oxidatie kracht van het hydrolyse-systeem wat samen resulteert in een natuurlijke waterzuivering, zonder toevoeging van chemicali??n